Cobra Systems

PROJECT

Huisstijl update voor
Cobra Systems

BESCHRIJVING

Voor Cobra Systems heb ik hun huisstijl gemoderniseerd. Hiervoor heb ik alle off- en online uitingen vernieuwd.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Concept

UX / UI Design

Graphic Design

Branding

Cobra Systems logo homepage-01

De vraag

De huisstijl van Cobra Systems bestaat al voor enige tijd. Hierdoor was het tijd geworden voor een update. Als designer bij Cobra Systems heb ik deze taak op mij genomen. Bij het updaten van de huisstijl kom niet alleen de huisstijl zelf kijken maar ook alle uitingen/communicatiemiddelen van Cobra Systems.

Over Cobra Systems

Cobra Systems bestaat uit een gemengde groep van creatieve denkers, slimme projectmanagers, technische toppers en datafreaks. Samen leveren ze digitale diensten die een bedrijf verder helpt groeien. Van het bedenken van een effectieve digitale strategie tot het bouwen en beheren van online en locatie gebonden oplossingen!

De huisstijl

Er werd mij gevraagd om het gevoel van de huisstijl hetzelfde te houden. Ik heb daarom dezelfde kleuren en fonts gebruikt. Deze kleuren en fonts waren uitstekend geschikt voor een vernieuwde huisstijl. In de nieuwe huisstijl heb ik een aantal regels opgesteld die consistent gebruikt gaan worden. Door deze regels consistent toe te passen krijgt de nieuwe huisstijl een eigen en herkenbare uitstraling.

De website

Nadat ik voldoende informatie had verzameld en ideeƫn had opgedaan ben ik begonnen met schetsen op papier te zetten. Ik ben eerst aan de belangrijkste user requirements gaan werken en heb, toen deze schetsen voltooid waren, ze getest met mijn doelgroep. Na het testen heb ik meerdere iteraties gemaakt en deze uiteraard ook getest.

Andere uitingen

Naast de website een redesign te geven, moesten er ook andere uitingen een resign krijgen. Denk hierbij onder andere aan flyers, brochures, presentaties, Social Media posts etc.