(On)Bezorgd Oud

PROJECT

(On)Bezorgd app voor het
nieuwe bezorgen

BESCHRIJVING

Ik heb een app ontworpen die er voor zorgt dat het werk van een krantenbezorger sneller en efficiënter verloopt.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Concept

Onderzoek

UX / UI Design

Prototyping

PROBLEEMSTELLING

Ik heb zelf jarenlang een krantenwijk gehad. Tijdens deze periode ben ik meerdere problemen tegen gekomen. Het grootste probleem was de papieren looplijst. Op deze lijst staan alle adressen waar je moet bezorgen. Deze papieren lijst is erg onhandig tijdens het slechte Nederlandse weer. Denk hierbij aan regen, wind, kou, donker etc. Ook was het erg vervelend wanneer je in een vreemde wijk moest bezorgen. Één grote zoektocht naar alle adressen. Dit nam erg veel tijd in beslag. Ik besloot dus om voor mijn afstudeerproject voor mijn opleiding CMD een app te ontwerpen die deze problemen oplost.

DESIGN CHALLENGE

‘Hoe kan ik met een digitale oplossing de werkzaamheden van een krantenbezorger zodanig vereenvoudigen zodat de bezorger sneller en efficiënter de kranten kan bezorgen?’

ROADMAP

Tijdens dit project heb ik verschillende (onderzoek)methodes toegepast. In de roadmap hieronder zie je hoe ik ben begonnen, welke stappen ik heb gezet, welke punten daar uit zijn gekomen en wat ik vervolgens gedaan heb om tot mijn eindproduct te komen.

SCHETSEN EN TESTEN

Nadat ik voldoende informatie had verzameld en ideeën had opgedaan ben ik begonnen met schetsen op papier te zetten. Ik ben eerst aan de belangrijkste user requirements gaan werken en heb, toen deze schetsen voltooid waren, ze getest met mijn doelgroep. Na het testen heb ik meerdere iteraties gemaakt en deze uiteraard ook getest.

HET UITEINDELIJKE RESULTAAT

Na alle schetsen gemaakt en getest te hebben, heb ik deze uitgewerkt tot een volledig UX / UI ontwerp. In (On)Bezorgd heb ik een dark mode gebruikt omdat drie kwart van de uren dat je kranten bezorgt, in het donker is. Dit ontwerp heb ik vervolgens uitgewerkt als klikbaar prototype.

Het prototype van (On)Bezorgd is in zijn geheel te bekijken via de volgende knop:

VIDEOS