Pathé Scan & Go

PROJECT

Een zelfscan systeem
voor pathé

BESCHRIJVING

Voor Pathé Nederland heb ik een zelfscan systeem ontworpen om al je snacks en drankjes af te rekenen.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Flow onderzoek

UX / UI Design

Pathe Logo Wit copy

DE PROBLEMEN BIJ DE
BESTAANDE SCAN & GO

Om een goede redesign te geven aan de Scan & Go systemen van Pathé moet er onderzoek gedaan worden naar het huidige systeem. Dit is ook uitgebreid gedaan, alleen niet door mij. Toen ik begon met dit project had de voorgaande designer al veel onderzoek gedaan. Ik heb hier daarom ook zeker gebruik van gemaakt.

Een aantal belangrijke bevindingen uit het onderzoek zijn:

  • Onduidelijkheid of er is betaald;
  • Popup problemen;
  • Aantallen kunnen niet veranderd worden;
  • Interface is onduidelijk;
  • etc.
Het oude Scan & Go systeem

DESIGN CHALLENGE

Hoe kunnen we de Scan & Go verbeteren zodat dit product een aanwinst wordt voor het theater in plaats van een doorn in het oog van de medewerkers en zodat er geen geld meer wordt misgelopen doordat gebruikers niet om kunnen gaan met de interface.

ONDERZOEK

Let op: Dit onderzoek heb ik niet zelf uitgevoerd.

Bij het onderzoek is er gekeken naar de interface van het systeem, is er geobserveerd hoe de gebruikers met het systeem omgaan en zijn er interviews gehouden met gebruikers en medewerkers. Ook is er gekeken naar soort gelijke systemen die andere bedrijven in gebruik hebben.

FLOW CHART

Een belangrijk punt wat uit het onderzoek is gekomen, is dat de flow die de gebruiker aflegt in het systeem niet duidelijk en onhandig is. Door goed naar de huidige flow te kijken heb ik deze aangepast tot een heldere flow zodat de gebruiker goed en makkelijk zijn / haar snack en drankjes kan afrekenen.

HET UITEINDELIJKE RESULTAAT

Aan de hand van al het onderzoek wat is gedaan en de flow chart heb ik een redesign gemaakt van het systeem. Bij dit redesign heb ik er op gelet dat de branding van Pathé goed terugkomt, alle elementen (met voldoende ruimte) klikbaar zijn en dat de focus points op de juiste plek zitten. Door hier aan te denken blijft de user flow duidelijk en kan de gebruiker makkelijk door het systeem heen navigeren.

DE NIEUWE SCAN & GO IN
PATHÉ DE MUNT, AMSTERDAM

De vernieuwde Scan & Go is nu al in gebruik bij een aantal Pathé bioscopen. In de toekomst zullen alle Pathé bioscopen hier gebruik van maken.